Baden tijdens het laden: Tesla zet zwembad naast superchargers in Duitsland

Tesla wil van het opladen een leuke tijd maken. Een eerste aanzet werd nu gegeven door een zwembad te plaatsen bij een van de grootste laadstations ter wereld. 

De autofabrikant liet eerder al weten dat er automaten met koffie en eten moeten komen op locaties met superchargers. Maar een echt zwembad is van een heel andere categorie. De constructie lijkt mobiel te zijn, waardoor het dus telkens op andere locaties geplaatst kan worden.

 

Volgens het informatiebord kunnen er vier mensen tegelijk in het bad, dat gemaakt is van een zeecontainer. Officieel mag je er slechts tien minuten gebruik van maken, maar dat is lang genoeg. Als je de tijd erbij rekent die je kwijt bent aan het omkleden zijn de accu’s van je Tesla weer bijna gevuld.

Het gratis zwembad staat aan de snelweg bij Hilden, in de buurt van Düsseldorf. Je kan er ook wat eten en drinken en er zijn ook laadpalen van Fastned te vinden. Omdat Tesla ook andere merken laat laden bij hun superchargers komt in theorie iedereen in aanmerking voor een verfrissende plons. Vooralsnog gaat het om een proefproject dat de hele maand duurt. 

Links: het zwembad waar vier mensen tegelijk kunnen van genieten. Rechts: het bewuste laadstation aan de snelweg bij Hilden. © RV


Bron: HLN