DANCE D-VISION WORDT DIT JAAR NOG TIKKELTJE GROTER

​Zeven podia én zwembad gesponsord door DND bvba.

Dance-D-Vision blijft ook dit jaar groeien als festival. - Foto Ronny De Coster

Dance D-Vision in Zottegem wordt dit jaar opnieuw groter. Zo komen er in het weekend van 4 en 5 augustus maar liefst zeven podia aan de Bevegemse Vijvers. “Gasten kunnen ook aanschuiven voor een driegangenmenu en plonzen in een zwembad”, zegt organisator Koen Van der Heyden. Hij denkt dat het festival dit jaar volledig uitverkocht zal raken. THOMAS VANDEWALLE Dance D-Vision is dit jaar al aan haar zevende editie toe en dat rechtvaardigt volgens organisator Koen Van der Heyden zeven podia. Dat is eentje meer dan vorig jaar.

“Het zevende podium zal worden opgetrokken in een tent achter de main stage. Bezoekers zullen er in een waanzinnig decor aan tafel kunnen genieten van een driegangenmenu, terwijl een dj zorgt voor de aangepaste muziek”, kondigt Van der Heyden aan.

Zwembad

“We voorzien er ook een terras mét zwembad.” Kostprijs voor al dat lekkers: 35 euro. “Inschrijven hiervoor kan nu al via onze website.” Na Miami Beach vorig jaar kiest de organisator deze editie voor Egypte als thema. “Dat zullen we doortrekken in het volledige festivalterrein. We investeren elk jaar enorm in de podia en de decors. Dance D-Vision is een beetje een totaalbeleving. We creëren een droomwereld waar bezoekers even al hun zorgen kunnen vergeten.”

De affiche met in totaal meer dan honderd artiesten en dj’s moet tegen volgende maand volledig rond zijn. De nu al bekendgemaakte namen zijn niet van de minste: The Magician, 2 Empress, Funkerman, Neophyte, Sam Feldt, Outbreak, Ghost en Regi. Ook voor het Totally 90’s podium wist Van der Heyden met 2 Fabiola, Ixxel, Peter Luts en Wout enkele kleppers te strikken. “De ticketverkoop gaat dan ook enorm hard. De kans bestaat zelf dat het festival voor het eerst uitverkocht geraakt. Dat maakt van ons zowat het snelst groeiende festival van België. Niet te geloven.”

Zowel vrijdag als zaterdag worden er op de festivalweide maximaal 12.500 bezoekers toegelaten. “Vorig jaar tekenden ruim 20.000 feestvierders present. We stellen vast dat we ook steeds meer buitenlandse bezoekers over de vloer krijgen, zelfs uit Brazilië en de Verenigde Staten. Hen roepen we alvast op de vlag van hun land mee te brengen.”

Tickets Dance D-Vision vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus op het festivalterrein aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem.

Combitickets kosten 57 euro, voor een dagticket betaal je op vrijdag 32 en op zaterdag 37 euro. Wie twee dagen als vip komt, betaalt daar 105 euro voor. Tickets kunnen online besteld worden via www.dance-d-vision.be.