MobiloPool op tournee: ​Gin Night bij De Oorzaak in Asse, ​met MobiloPool op het marktplein.

Foto Mozkito

VERPLAATSBARE ZWEMKOM SIERT GEDURENDE ÉÉN DAG TERRAS DE OORZAAK

En toen stond er plots een zwembad op de Markt

(HLN.be regio Asse 02/09/2016)

Het zwembad, met de kerk op de achtergrond. Toen zaten er nog enkel eendjes in, maar niet veel later gingen deze jongedames (l.) voor een frisse plons.

Het mobiel openluchtzwembad is een nieuwe rage van het zwembadbedrijf DND. Het concept werd uitgetekend door zaakvoerder Davie De Nil (40) uit Asbeek. Gisteren landde het zwembad op het terras van De Oorzaak. “We hebben een jaar aan dit idee gewerkt”, vertelt Davie. “We maken gebruik van een onderstel dat ook voor containers gebruikt wordt. Bovenop het onderstel monteerden we een ijzeren kuip, die we behandelden met een speciale afwerkingslaag voor chloor. Het zwembad kan met een vrachtwagen eenvoudig opgetild en verplaatst worden.”

Permanent 32 graden

Het zwembad is uniek. Naast de kuip, die 2,4 op 5 meter groot is, zit een technische ruimte waarin een filter, pomp, waterpomp, zandfilter en verlichting gemonteerd werden. De installatie draait op 220 volt, zodat het zwembad eender waar opgesteld kan worden. “Het weegt 17 ton”, vervolgt Davie. “In de kuip kan 13.000 liter water, dat permanent verwarmd wordt tot 32 graden. Nu willen we vooral de leuke evenementen uit onze regio bezoeken met onze Mobilopool.

Het mobiele zwembad kreeg de naam Mobilopool, en de uitvinding blijkt een commerciële voltreffer. “We krijgen heel veel aanvragen binnen van mensen die thuis ook zo’n zwembad willen”, klinkt het. “Dat kan, en het is zelfs veel goedkoper dan de standaard zwembaden die we plaatsen.

Personeelsduik

Marijke Derycke was alvast opgezet. “Nooit eerder stond er op ons marktplein een zwembad”, zegt ze. “Dit was ook het ideale moment, net na de eerste schooldag. De temperatuur bedraagt 22 graden en dat is ideaal voor een verkoelende plons. Zelfs ons personeel dook zonet al even in het water. (lacht)”

door WIM DE SMET – HLN.be
Foto Mozkito